10 motive pentru a lua un caine dintr-un adapost

Stiai ca sunt peste 38.000 cazuri anuale de adopții caini in Romania?

De ceva timp iti doresti un animal de companie care sa-ti fie mereu alaturi? Sau vrei sa ai cu cine alerga diminetile? Poate vrei un prieten pufos si moale in casa?

Daca raspunsul este da, sa stii ca-ti poti lua un catel nu neaparat de la piata de animale. O solutie ar fi adoptie caine dintr-un adapost de animale.

Deci, iata 10 motive principale pentru adoptie caini dintr-un adapost de animale:

  1. Este gratis.

Mergand sa-ti alegi un catel dintr-un adaport, il vei lua gratis, fara a plati un ban pe el;

  1. Poti gasi caini instruiti.

Poate ca animalul de companie ales va fi antrenat sa urmeze comenzile si obisnuit cu litiera;

  1. Poti gasi catei cu educatie aleasa.

Animalele din adaposturi nu sunt educate in scopuri comerciale. Inainte de a intra in orfelinat, aveau o gazda care ii ingrijea, deci sunt in cea mai mare parte sanatosi si au un comportament adecvat;

  1. Ai posibilitatea de a alege.

Animalele din adapost sunt de diferite dimensiuni, varsta, rasa si culoare, pe scurt, exista o multime de catei draguti din care sa alegi;

  1. Animalele sunt sanatoase.

Animalele din adapost sunt sanatoase si vaccinate. Daca au atins varsta necesara, atunci sunt castrate sau sterilizate;

  1. Faci un catel fericit.

Luand un animal din adapost, ii dai o casa si, de asemenea, eliberezi spatiul in adapost pentru altul care are nevoie – acolo unde conditiile sunt mult mai bune decat pe strada sau acasa cu un proprietar iresponsabil.

  1. Iti imbunatatesti starea emotionala.

Atunci cand iei un catel acasa, obtii beneficii psihologice si emotionale. A simti ca ai salvat un animal poate fi extrem de placut si te poate face sa te simti mandru de tine.

  1. Constientizezi rezultatele faptelor tale.

Cand iei un animal dintr-un adapost, esti informat despre obiceiurile si caracteristicile acestuia. Acest lucru face viata cu animal de companie mult mai usoara.

  1. Te ambitioneaza.

Vei demonstra celor din jur cat esti de empatic si dornic sa faci bine.

  1. Oferi un exemplu frumos si altora.

Luand un catel acasa, oferi un exemplu excelent familiei si prietenilor tai. Faceti impreuna aceasta lume putin mai buna!

Un animal de companie este o adevarata fericire pentru proprietar. Este cel mai bun prieten patruped. Ofera-i dragostea si grija ta  – o merita pe deplin!

Nu degeaba se spune ca un caine este singura creatura care te iubeste mai mult decat pe sine insusi. Ia un catel din adapost si bucura-te de prezenta unui prieten adevarat, care te iubi neconditionat!

 

10 motive pentru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Subscribe Newsletter