Ai probleme cu un caine care nu mananca? Iata sfaturile specialistilor

Câinele tău nu (prea) mănâncă si nu mai ști ce sa faci? Am adunat cateva sfaturi și trucuri eficiente pentru ca prietenul tau necuvantator sa prinda din nou drag de mancare! Poate ai de-a face cu un soi pretentios sau iti compari mereu cainele cu altii mai “pofticiosi”! Insa se rezuma totul la niste simple capricii, cand vine vorba de mancare?

Când câinele tău refuză să mănânce, ce faci? Iata cateva remedii testate, pentru câinii care spun nu mancarii. Stim ca nu ai mult timp, asa ca ne-am decis sa trecem in viteza prin aceste puncte:

  • Incepe hotarat!

Informeaza-te si cumpara – porneste cu o decizie cu privire la tipul de mâncare pe care i-o vei servi cainelui.

  • Nu schimba prea des mâncarea câinelui

De ce? Risti sa il transformi intr-un mâncător agitat și sa aduci inca o distragere a atenției. Hrăneste animalele tale numai cu alimente de înaltă calitate, bogate în nutrienți.

  • Nu lăsa mâncarea desfacuta/in bol prea mult timp

Solutia? Cel mai bine, cainelui trebuie sa i se permite să consume hrana chiar atunci când ii este oferita.

Gaseste la Petmax hrana uscata potrivita pentru cainele tau!

  • Opteaza pentru mese mai mici

Astfel, cainii sunt motivati sa manance tot ce este in castron. 

Pentru a menține mancarea la nivelul optim, crește treptat cantitatea de alimente care le este administrată.

  • Păstreaza oră fixa pentru cină

Când este timpul să iti hrănesti câinele, ar trebui să așezi vasul cu mâncare jos și să ii oferi  o instrucțiune cum că este timpul să mănânce, cum ar fi „Hai la mancare!” Pastreaza apoi aparenta ca esti ocupat, ramai în apropierea sa, dar evita să stai “pe el” sau să conversezo cu el, deoarece acest lucru i-ar putea distrage atenția.

  • Nu exagera cu timpul alocat mesei

Ca regulă generală, acordă câinelui tău 5-10 minute pentru a lua masa. Dacă mănâncă, dar se misca mai incet, acordă-i puțin timp în plus, atâta timp cât încă se hraneste; de îndată ce încetează să mănânce și se îndepărtează, ia castronul.

  • Fara gustari intre mese

Nu ii da mancare sau gustari până la următoarea sa masă. Daca primeste prea multe recompense, va refuza hrana.

  • Pastreaza o rutină!

Urmeaza aceeași rutină de care am vorbit mai sus si la următoarea masă: pune mâncarea jos, da instrucțiunile, acorda un timp fix, iar dacă mâncarea nu este mâncată toată, ia-o și nu o readuce. 

Cainele tău va înțelege rutina și va profita de oportunitatea de a mânca în timpul „ferestrei de hrănire”. Oferă-i o zonă specială pentru a mânca la aceeași oră în fiecare zi.

Nu te ingrijora –  daca câinele tău este sănătos, va mânca când îi este foame – chiar daca totul pare ca un test mental sau un razboi la nivelul mintilor, pentru proprietari. Daca insisti prea des, te stresezi sau pui presiune, ori oferi prea multa mancare, doar vei suferi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Subscribe Newsletter