Așa va fi câinele dvs. cel mai fericit!

Pentru a vă menține câinele sănătos și fericit, trebuie să acordați atenție multor lucruri. Deținerea responsabilă a unui animal de companie presupune sacrificii, dar nimic nu se compară cu sentimentul avut atunci când câinele se cuibărește fericit alături de dvs. la sfârșitul unei zile pline de aventuri.

Alimentație sănătoasă

Obținerea unei cantități și a unei calități corecte de exerciții fizice este esențială pentru a vă menține câinele sănătos. Exercițiile fizice insuficiente pot cauza probleme de comportament, așa că nu uitați: un câine obosit este un câine fericit. Bineînțeles, nu trebuie să îl suprasolicitați și trebuie să îl plimbați și să vă jucați cu el în funcție de vârsta și de nevoile lui specifice.

Un alt factor foarte important este o dietă sănătoasă. Mulți proprietari  încep târziu procesul de alegere a hranei pentru câini potrivite, când animalul lor de companie suferă deja de o afecțiune digestivă.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să prevenim apariția bolilor și a tulburărilor de dezvoltare.

Evitați supraalimentarea!

Deși fiecare proprietar de câine se luptă cu acei ochi irezistibili de cățeluș, hrănirea permanentă a animalului tău de companie îi poate face mult rău. Ca să nu mai vorbim de faptul că poate întări instinctul de mascul alfa al câinelui nostru, deoarece acesta simte că, dacă cere ceva, stăpânul îi va da.

Câinii sunt aproape incapabili de autocontrol în ceea ce privește mâncarea, așa că orice mâncare le puneți  în față, o vor mânca. Din acest motiv, este deosebit de important să se mențină moderația pentru a evita obezitatea și problemele de sănătate ulterioare.

Multe depind de gazdă

Menținerea câinelui la o greutate corporală ideală necesită multă atenție și voință. Pe lângă faptul că trebuie să faceți suficientă mișcare în fiecare zi, respectarea regulilor de alimentație zilnică este un alt factor important.

Calitatea hranei are o mare influență asupra funcționării corecte a sistemului digestiv al câinelui. De asemenea, este important să încercați să nu-i dați câinelui dumneavoastră mereu aceeași hrană.

Hrana potrivită pentru câini are un conținut suficient de vitamine și minerale, precum și fructe și legume. Acizii grași Omega-3 sunt, de asemenea, benefici pentru dezvoltarea sănătoasă a câinilor, în special pentru absorbția corectă a substanțelor nutritive.

În viața noastră, încercăm să fim selectivi în ceea ce privește mâncarea pe care o punem în farfurie. Și pentru câinii noștri ar trebui să ne străduim să obținem o hrană sănătoasă și bogată în nutrienți, astfel încât aceștia să poată trăi o viață plină și să se ne bucurăm de compania lor cât mai mult timp posibil.

Petissimo oferă o gamă largă de produse pentru toți stăpânii responsabili care acordă atenție alegerii hranei sănătoase și de bună calitate pentru câinii lor. Alegeți cea mai bună hrană pentru câinele dvs. și aveți grijă de sănătatea lui pe termen lung!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Recent Post

Subscribe Newsletter