Cum sa le gasesti puilor de caine un camin

Aparitia cateilor in casa nu este intotdeauna un eveniment planificat. Se intampla situatii cand cateaua aduce pe lume mai multi pui, sau gasesti animale abandonate pe strada intr-o cutie. Intr-un fel sau altul, dar nu toata lumea are posibilitatea sa-i lase acasa. Cum sa le gasesti  un camin?

Cel mai adesea, solutii pentru situatia de adoptie caine apare pentru proprietarii de animale fara rasa. Situatiile sunt diferite, dar nu este nevoie sa disperi. Dupa cum arata practica, cu un anunt bine scris, proprietarii sunt gasiti suficient de repede iar procedura de adoptii caini finalizata cu succes.

Sunt doua situatii:

  • Atunci cand puii au mama

In astfel de cazuri, trebuie acordata o atentie deosebita procesului de incetare al alaptarii. Incepe la varsta de o luna si jumatate, cand erup dintii. Nu este necesar sa iei brusc toti cateii de la mama deodata, acest lucru trebuie facut treptat, luand unul dupa altul la fiecare 2-4 zile.

Alaptarea dureaza in medie pana la doua luni, asa ca proprietarul trebuie sa monitorizeze starea cainelui si sa ajute la oprirea acestui proces.

  • Daca catei sunt gasiti pe strada

Daca gasesti catei abandonati, primul lucru de facut este sa-i duci la medicul veterinar. Specialistul va ajuta la determinarea varstei si la determinarea starii de sanatate. Din pacate, nu toti cainii gasiti sunt complet sanatosi si capabili de viata independenta. Prin urmare, intr-o astfel de situatie, ar trebui sa decizi daca esti gata sa aloci timp si fonduri. Daca nu, contacteaza un adapost de animale, o organizatie de caritate sau voluntari.

Cand cateii cresc si devin mai puternici, te poti gandi sa le gasesti o casa noua.

Cum sa atragi atentia viitorilor proprietari?

Un anunt bine scris despre repartizarea cateilor te va ajuta sa gasesti rapid maini bune pentru acestia. Pentru a maximiza efectul procesului de adoptie caini, urmeaza aceste recomandari simple:

  • Fa fotografii frumoase, de inalta calitate – acesta este unul dintre cele mai importante momente;
  • Este mai bine sa faci cateva fotografii cu fiecare catelus cand se joaca sau doarme, astfel incat sa poata fi vazut din diferite unghiuri;
  • Pentru fotografii, folositi un fundal neutru, fara mobilier, baterii sau covor, nimic nu trebuie sa distraga atentia de la animal;
  • In retelele sociale, poti publica un anunt nu numai cu fotografii, ci si cu videoclipuri. Daca tu sau cineva pe care il cunosti poti monta o secventa video draguta cu muzica placuta, nu rata aceasta ocazie;
  • Asigura-te ca indici sexul cainilor, precum si varsta aproximativa;
  • Descrie cainii, caracterul lor, concentreaza-te pe calitatile pozitive. De exemplu, poti scrie: „Se intelege usor cu alte animale, prietenos, afectuos, activ, ii place sa manance si sa doarma”;
  • Nu uita sa indici abilitati importante daca animalul de companie este obisnuit cu ele sau stie comenzi;
  • Daca catelul are boli, scrie despre ele sincer pentru a evita situatiile neplacute pe viitor;
  • Asigura-te ca incluzi detaliile de contact corect.

Cand ai facut fotografii bune, ai scris un text simplu si usor de inteles, este timpul sa publici anuntul. Si aici apare o alta intrebare.

Unde sa plasezi un anunt?

Cea mai rapida si de incredere resursa astazi sunt retelele sociale. Posteaza pe pagina ta, cere prietenilor sa reposteze. In plus, exista multe grupuri tematice dedicate cautarii unui prieten cu patru picioare – trimite-le si lor un anunt; De asemenea, poti posta un anunt pe diverse forumuri tematice.

O modalitate dovedita este plasarea anunturilor in apropierea clinicilor si farmaciilor veterinare.

Cand esti contactat de cei care doresc sa adopte un catel, este mai bine sa nu le promiti imediat ca le vei da cainele. Aranjeaza o intalnire pentru ca acestia sa-i cunoasca pe catei si sa poti evalua daca esti deacord sa oferi puiul anume acestor oameni. Comunica personal cu fiecare potential proprietar, acorda atentie starii si comportamentului psiho-emotional. In relatia cu un catel, viitorul proprietar ar trebui sa fie afectuos, ingrijit si atent, iar in conversatie – o persoana calma si echilibrata, care este gata sa isi asume responsabilitatea pentru animalul de companie.

Daca ceva te deruteaza, este mai bine sa amani donarea si sa cauti o persoana care inspira incredere.

dogtopia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Subscribe Newsletter