De ce cainii nu pot manca carne de porc?

Raspunzand la aceasta intrebare, trebuie remarcat imediat faptul ca: carnea de porc poate fi diferita. Aici ne putem referi fie la carnea proaspata, fie la materii prime utilizate pentru prepararea amestecurilor pentru caini. Nu este recomandat sa dai carne proaspata de porc animalului de companie din mai multe motive. Un alt lucru este daca carnea de porc face parte din dietele gata preparate. Acest tip de mancare pentru caini este corect.

Astfel, carnea de porc nu se ofera animalului de companie pentru ca:

  1. Nu este potrivita pentru alimentatia cainelui

Unui caine nu ar trebui sa i se dea carne de porc in forma in care o consuma proprietarul. In primul rand, o astfel de mancare caini este prea grasa pentru un animal de companie: exista mult mai multe grasimi in ea decat in ​​carnea de pasare sau in carnea de vita. In al doilea rand, este o grasime foarte saturata care este greu de digerat in tractul gastrointestinal al cainelui si aceasta este o sarcina prea mare pentru ficat si pancreas.

Este important sa se tina cont de caracteristicile corpului cainelui, din cauza carora acesta are dificultati in digerarea unei bucati intregi de carne. Aceste caracteristici, in special, sunt urmatoarele: mancarea este inghitita fara un tratament serios cu saliva in gura, intestinele animalului de companie au jumatate din dimensiunea unui om si microflora tractului gastrointestinal este mai putin saturata. Aceasta inseamna ca cainele trebuie sa primeasca o dieta echilibrata, usor digerabila, pentru a evita problemele digestive si de sanatate, ceea ce cu siguranta nu este carnea de porc sub forma unei bucati de carne.

  1. Conteaza in ce se contine carnea de porc

In acelasi timp, carnea de porc este utilizata pe scara larga la fabricarea hranei industriale pentru caini. De exemplu, acestea pot contine carne de porc uscata degresata sau proteina deshidratata din carne de porc. Acest ingredient este o sursa buna de proteine ​​si aminoacizi, iar cainele este capabil sa le absoarba mult mai usor decat atunci cand mananca carne de la masa de acasa.

Cu alte cuvinte, carnea de porc este adesea folosita ca parte din hrana uscata caini, iar pe piata exista o cantitate semnificativa de mancare pentru caini care o contine. Poti verifica acest lucru prin simpla examinare a compozitiei lor intr-un magazin sau pe Internet, aceasta este o informatie deschisa.

Exista o singura regula: doar mancarea de caini gata preparata reprezinta o dieta echilibrata pentru un animal de companie. Alte produse pot dauna sanatatii cainelui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Subscribe Newsletter