De ce urla cainii: motive si solutii

Exprimarea vocii este o parte integranta a comunicarii cainelui si exprimarea propriilor sentimente, motiv pentru care urla singur sau latra cand trece un alt caine. Un caine poate sa  urle, din diferite motive.

Motive pentru care un caine urla

  1. Se simte singur

Cainele s-a plictisit si a decis in acest fel sa atraga atentia proprietarului. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand toata lumea din casa este ocupata cu propria ocupatie si nu au timp de ingrijire caini de companie.

Cum se manifesta: cainele urla fara niciun motiv aparent.

Ce trebuie sa faci: rezerva-ti timp sa petreci cu cainele – vorbiti, jucati-va, rasfata-l, organizeaza o scurta plimbare.

  1. Cainele este trist

Cainele urla cand este stresat. Cel mai adesea acest lucru se intampla din cauza unei indepartari indelungate de proprietar. Cainele incepe sa se simta foarte trist.

Cum se manifesta: cainele urla in timpul zilei, pentru ca nimeni nu este acasa mult timp.

Ce trebuie sa faci: incearca sa scurtezi timpul absentei, mai ales cand vine vorba de catelus – el ar trebui sa se obisnuiasca treptat sa fie singur acasa.

  1. Cainelui ii este frica

Motivul acestui comportament al cainelui poate fi frica, cauzata, de exemplu, de sunete foarte puternice de pe strada sau din interiorul apartamentului.

Cum se manifesta: animalul incepe sa urle, auzind urletul unei sirene sau aflandu-se intr-o camera in care muzica canta foarte tare.

Ce trebuie sa faci: evita „indicativele” prea puternice – nu speria din nou cainele. Asigura-te ca antrenezi suficient cainele, astfel incat acesta sa poata percepe calm diverse zgomote si efecte sonore puternice.

  1. Cainele este flamand sau ii e sete

Un caine poate incepe sa urle atunci cand simte foamea sau setea intensa si nu poate sa le satisfaca.

Cum se manifesta: animalul se apropie de locul in care se afla hrana si, asezat in apropiere, incepe sa urle. Cand cainele este insetat, isi scoate limba.

Ce trebuie sa faci: asigura-te ca animalul de companie are acces la apa curata in permanenta (mai ales cand esti plecat). Hraneste cainele si da-i o cantitate suficienta de hrana in functie de rasa, greutate si alte caracteristici.

  1. Vrea sa mearga la toaleta

Un caine urla atunci cand chiar nu mai poate rabda, dar nu o poate face, de exemplu, intr-un apartament.

Cum se manifesta: cainele alearga cel mai adesea pana la usa din fata, se aseaza la ea si incepe sa urle. Aceasta inseamna ca cere sa iasa afara pentru nevoi fiziologice.

Ce trebuie sa faci: scoate cainele afara in mod regulat.

  1. Cainele se simte atras de ceva/cineva

Cainele din curte care arata interesul fata de alte persoane si nu a primit atentia dorita –  urla.

Cum se manifesta: masculul urla, daca nu este luat in serios de femela si invers.

Ce trebuie facut: Animalele de companie se recomanda sa fie castrate sau sterilizate, altfel este necesara imperecherea.

  1. Cainele comunica

Pentru un caine, urletul este un mijloc de comunicare. De exemplu, un caine urla noaptea in curte pentru ca aude urletul unui alt caine pe strada.

Cum se manifesta: cand un caine aude urletul unui alt caine, il „sustine”.

Ce trebuie sa faci: educa cainele, antreneaza-l astfel incat sa nu reactioneze la zgomote si sunete straine, inclusiv la urletele unui caine.

  1. Boli la caini

Uneori urletul unui caine poate deveni un motiv pentru anxietate: daca animalul ii este rau, el isi exprima durerea in acest fel.

Cum se manifesta: animalul urla, arata nefericit si abatut, nu isi poate gasi un loc, ia pozitii ciudate.

Ce trebuie sa faci: monitorizeaza starea de sanatate a animalului, viziteaza medicul veterinar in mod regulat si solicita ajutor daca ai dubii cu privire la starea cainelui.

  1. Cainele este insuficient educat

De obicei, urla un catelus, care nu este inca obisnuit sa se distreze singur in absenta oamenilor sau un caine insuficient dresat.

Cum se manifesta: cainele incepe sa urle de indata ce stapanul paraseste casa.

Ce trebuie sa faci: invata cainele din copilarie sa fie singur, sa perceapa calm separarile temporare de proprietar si capacitatea de a se distra cu jucarii.

Cum sa dezobisnuiesti un caine sa urle

In primul rand, este necesar sa se determine cauza urletului. Daca este durere (si un caine bolnav sau ranit este de obicei vizibil), trebuie sa contactezi medicul veterinar si sa iei masuri pentru a trata animalul de companie.

Daca este vorba despre plictiseala sau dor, fa un efort pentru a scurta cat mai mult posibil, mai ales in primele luni de acasa ale catelusului, timpul dintre plecare si intoarcere. Pentru un catelus, absenta ta este stresanta. Unii caini gasesc mijloace mai sofisticate de a depasi singuratatea: de exemplu, distrugerea mobilierului, smulgerea tapetului de pe pereti, zgarierea usilor, sfasierea cartilor, pantofii, rontairea. Deci, urletul, in comparatie cu toate cele de mai sus, este o actiune destul de inofensiva, totusi, destul de puternica si care nu va satisface intotdeauna vecinii. Urletul, daca nu este oprit, devine un obicei la un catelus si apoi devine o necesitate pentru un caine adult.

De ce urla cainii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Subscribe Newsletter