Pot sa ofer cainelui meu oase?

Cainii adora oasele – este adevarat. Dar sunt oasele benefice si pot fi oferite ca mancare pentru caini? De fapt, oasele sunt mai mult periculoase decat benefice. Prin urmare, medicii veterinari se opun categoric atunci cand vine vorba de oase. In articolul de mai jos vom argumenta de ce oasele nu trebuie abordate ca mancare caini.

Cand un caine roade oase, foarte mult depinde de noroc. Este posibil sa le fi dat intotdeauna cainelui tau, iar el nu a avut probleme. Si norocul tau se poate termina oricand.

Iata principalele probleme care pot fi depistate la cainii care rod oase:

  • Fracturi ale dintilor

Un caine poate rupe cu usurinta un dinte (si mai multi!) pe un os tare. Apoi acesti dinti deterioriati vor trebui indepartati neaparat.

 
  • Leziuni orale
Marginile ascutite ale oaselor pot taia gingiile, limba si alte zone din gura cainelui. Acest lucru nu este doar dureros, ci si periculos: o infectie poate incepe sa se dezvolte rapid in zonele deteriorate.

  • Obstructia cailor respiratorii

Intregul sau o parte din el se poate bloca in gat, blocand caile respiratorii. Cainele se poate sufoca de la asta! Acesta este cel mai periculos fenomen legat de roaderea oaselor.

  • Complicatii gastrointestinale
Oasele care trec prin tractul digestiv pot provoca leziuni grave. O bucata de os se poate adaposti in esofag, stomac sau intestine. In majoritatea cazurilor, este necesara o interventie chirurgicala de urgenta pentru a indeparta osul depus. Dar, chiar daca oasele nu se blocheaza, pot provoca iritatii – atunci animalul de companie va incepe sa vomite, sa sufere de diaree sau constipatie.

Dogtopia.ro - mancare caini, mancare pentru caini

Oasele de pasare fierte sunt deosebit de periculoase, deoarece se crapa foarte usor!

De fapt, orice oase sunt periculoasa pentru caini, deci nu ar trebui sa expui viata si sanatatea animalului tau la un astfel de risc.

Alternativa la oase

Oasele sunt periculoase, dar cainii tot trebuie sa roada ceva. Prin urmare, magazinele de animale de companie pe langa hrana uscata caini ofera un sortiment imens de diverse jucarii masticabile si delicii speciale pentru caini, care vor fi o alternativa buna la oase.

Cele mai populare sunt cele traditionale, sub forma de oase de diferite dimensiuni. De obicei, acestea includ pielea diferitelor animale, vene, faina de oase si alte produse de origine animala.

Dupa ce a fost oferit un astfel de os animalului de companie, proprietarii rezolva mai multe probleme simultan:
  1. In primul rand, energia irepresionabila a puiului este neutralizata. Un obiect mirositor gustos va tine cainele ocupat pentru o lunga perioada de timp, la care va reveni iar si iar.
  2. In al doilea rand, atentia este distrasa de la obiecte care nu sunt permise (cum ar fi papucii de casa si alte obiecte tentante pentru catelus).
  3. In al treilea rand, este mai usor sa se schimbe dintii de lapte in cei permanenti si se formeaza o muscatura corecta.

Pentru un caine matur, jucariile comestibile sunt la fel de utile. Acestea pot fi oferite ca recompensa in procesele educationale sau folosite ca suport in timpul sesiunilor de formare a echipei. Ele pot inveseli singuratatea animalului tau de companie atunci cand esti la serviciu. „Osul care tine mult” iti va distra animalul in perioada de „arestare” in dormitor in timpul intrunirilor cu oaspetii.

Tototdata, consumul regulat al acestora previne formarea tartrului dentar.

Pot sa ofer cainelui meu oase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Subscribe Newsletter