Rase de caini predispuse la obezitate

Unul dintre motivele prevalentei acestei probleme este ca multe rase populare au o predispozitie la supraponderalitate, dar si o mancare pentru caini nepotrivita. 

De exemplu, rasa de caini Labrador Retriever este extrem de predispusa la supraalimentare si la cresterea in greutate. Iar dragostea de a se hrani de la masa, de a se rasfata cu dulciuri si un stil de viata sedentar intr-o metropola duc la obezitate. Si, ca urmare, la probleme cu articulatiile din cauza incarcaturii grele si a altor afectiuni grave. Din fericire, un fizic puternic permite acestor caini sa tolereze bine efortul. Prin urmare, proprietarii acestei rase trebuie sa aiba grija de suficient timp pentru plimbari, jocuri active si antrenament. Acest caine nu este pentru canapea. La fel de mult se va atrage atentia la cantitatea de mancare caini oferita, dar si la calitatea acesteia. 

Spre deosebire de Labrador, Mopsul este o rasa decorativa tipica pentru canapele. Se poate spune ca a fost creat pentru cei sedentari. Dispozitia buna, aspectul aratos si dragostea pentru cersirea dulciurilor joaca cu el o gluma cruda. Ca si alte rase brahicefalice, mopsii au dificultati de respiratie de severitate diferita si tolereaza doar efort fizic minor. Obezitatea la ei duce, de asemenea, la probleme cu sistemul cardiovascular, sistemul musculo-scheletic, la o deteriorare a calitatii vietii si la reducerea acesteia. Proprietarii acestei rase trebuie sa monitorizeze cu strictete dieta animalului de companie si sa le ofere hrana uscata caini de calitate.

Structura neobisnuita a corpului Teckelului – un corp alungit si picioare scurte – duce la o predispozitie la asa-numita boala a discului intervertebral, care favorizeaza insuficienta membrelor pelvine si dizabilitati. Obezitatea este un factor care provoaca dezvoltarea acestei boli din cauza incarcarii suplimentare asupra sistemului musculo-scheletic. Bolile de inima datorate obezitatii nu sunt, de asemenea, neobisnuite, asa ca dieta teckelilor, precum cea a mopsilor, trebuie luata cat mai in serios: ar trebui evitat un exces de dulce si produse de pe masa oamenilor.

Este important de inteles ca, pe langa cele enumerate mai sus, reprezentantii altor rase, precum si metisii pot suferi de obezitate.

Astfel, pentru a evita obezitatea, trebuie sa monitorizezi dieta animalelor de companie (cantitatea si calitatea hranei) si sa nu uiti de plimbarile si jocurile active regulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Subscribe Newsletter