Top 5 rase de caini care pot sta mult timp singuri acasa

Una dintre principalele bariere in calea achizitionarii unui caine (in special pentru locuitorii orasului) este teama de a nu avea suficient timp pentru a educa si a distra pe deplin un prieten blanos. Munca si sarcinile zilnice de rutina ocupa o mare parte din timp, iar lasarea unui nou animal de companie singur acasa pentru o lunga perioada de timp poate fi un lucru nesabuit. Merita sa stim – cainii, ca si oamenii, sunt complet diferiti si ca, pentru un caine sa stea singur acasa e o corvoada, pe cand pentru altul, e o nimica toata.

In acest articol, vom vorbi despre rasele de animale carora nu le este deloc frica de singuratate:

  1. Chou Chou 

Chow Chow este o rasa antica bine-cunoscuta de caini. Aceste animale au fost de multa vreme parte integranta a curtii imperiale chineze, unde au fost aduse de tatari-mongoli ca un cadou conducatorului Imperiului Ceresc.

Chow Chows se simt confortabil sa ia decizii separat de proprietar si ar putea supravietui singuri zilei de lucru in apartament, desi vor fi bucurosi sa-si vada stapanul seara.

  1. Basset Hount

Basset Hound este o rasa de caini istoric aristocratica. Aceste animale frumoase au fost crescute de francezi pentru vanatoare. In general, majoritatea raselor de vanatoare, inclusiv ogarii rusi, ogarii irlandezi si ogarii basset, au un caracter calm si original. Daca proprietarii unor astfel de animale de companie le ofera prietenilor lor patrupede suficient exercitiu fizic si psihic in timpul liber, ei vor supravietui cu usurinta la multele ore din ziua de munca a proprietarului lor complet singuri.

  1. Bullmastiff

Bullmastiffii sunt caini extrem de echilibrati si pasnici. Sunt foarte devotati proprietarilor lor si, in ciuda naturii lor temperate, raspund cu usurinta la orice pericol sau agresiune impotriva persoanei lor. In ciuda faptului ca bullmastiffii in furie pot fi foarte rapizi si literalmente distrug totul in calea lor, in viata de zi cu zi aceste animale au o abordare masurata, usor lenesa a vietii de zi cu zi. Vor astepta cu placere proprietarul in apartament, fara a provoca daune. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie abuzat – fara o activitate suficienta, bullmastiffii pot castiga in greutate in exces.

  1. Jack Russell terrier

Jack Russell Terrier este o rasa engleza de caini de vanatoare care a devenit populara in secolul al XX-lea. In acest moment, cainii rasei, numiti dupa creatorul lor John Russell, au devenit obisnuiti in toata Europa si au castigat dragoste in diferite tari ale lumii. Ca si alte rase de caini, Jack Russell Terrieri sunt bine disciplinati si se pot mentine in mana in absenta proprietarului. Cu toate acestea, proprietarii acestor animale de companie ar trebui sa-si aminteasca ca prietenii lor cu patru picioare au o cantitate imensa de energie care trebuie pur si simplu cheltuita. In copilarie, Jack Russells nu va fi afectat cu siguranta de dresajul de la manuitori de caini experimentati si, pe masura ce cresc, proprietarii de caini din aceasta rasa ar trebui sa continue dresajul si plimbarile regulate. Daca Jack Russell Terrier-ul isi cunoaste limitele si are suficient spatiu pentru a cheltui energie, se vor putea adapta perfect la programul uman.

  1. Chihuahua

Chihuahua este cea mai mica rasa de caini de companie din lume. Aceste animale sunt foarte inteligente, pot fi atat extrem de independente, cat si puternic atasate de stapanul lor. Daca animalul tau de companie Chihuahua este mai mult pentru tipul de caine calm si independent al acestei rase, il poti lasa fara rusine singur in apartament pentru o vreme. Secretul adaptarii si socializarii adecvate a unor astfel de animale este o buna crestere. Este recomandabil sa inveti un Chihuahua disciplina de la o varsta frageda prin antrenament cu intarire pozitiva. In acest caz, cainele tau nu este amenintat de neascultarea si vointa caracteristice acestei rase.

Esti o persoana ocupata? Acum stii ce rasa de caine poti alege daca lipsesti in mod regulat cateva ore bune de casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

Subscribe Newsletter